Una victòria per Reis

El FC Andorra s'imposa a l'UE Olot (1-0) a Prada de Moles i aconsegueix la primera victòria del 2020.

A la vigília de Reis, els jugadors tricolors han regalat a l'afició il·lusió i bon futbol. Els de Gabri García han sortit des de l'inici endollats, on ha destacat a l'atac Moha Keita. L'extrem senegalès ha estat un corcó a la banda esquerra, associant-se encertadament amb Víctor Casadesús, punta a l'atac tricolor. Ja des dels primers minuts, els homes de Gabri han arribat amb perill a la porteria garrotxina. Amb una defensa de tres, el míster ha optat per omplir de jugadors el mig del camp per tenir el control del joc. Allà ha aparegut amb encert Javi Martos, que s'ha entès a la perfecció amb un gran Rai Marchan, molt atent a totes les pilotes dividides. Aquest control ha permès als homes d'adalt arribar amb perill a la porteria contrària.

No obstant això, l’acció més clara dels primers minuts ha estat pels olotins. Després d’interceptar una passada a la frontal, Kilian s’ha quedat sol davant de Ratti però el porter tricolor ha rebutjat el seu potent xut amb una gran aturada amb els peus. Posteriorment ha arribat la resposta tricolor, on els andorrans han pogut desplegar el seu joc. Després de dues accions de perill on els xuts no trobaven porteria, ha arribat l’acció de l’únic gol del partit. En temps afegit de la primera part, arribant per banda esquerra, ha aparegut Moha Keita que s’ha internat a l’àrea visitant i després de retallar davant el defensor i ha creuat la pilota al primer pal fent inútil la bona estirada de Ballesté.

A la segona part, el domini tricolor ha estat present, tenint diverses ocasions de gol. Una de les més destacades ha estat la de Mussa Jr que posava la pilota amb l’interior del peu apuntant a l’escaire, però Ballesté ha tret una mà salvadora per enviar-la a córner. Tot i l’empenta final dels garrotxins, els tricolors han tancat la defensa i amb encert han pogut certificar la victòria.

Els tricolors aconsegueixen acabar així la primera volta de la lliga en tercera posició amb 34 punts en una jornada trampa, on els tres equips que encapçalaven la clasificació han perdut: el líder, el Sabadell, va perdre a Villarreal per 2-0 contra el filial groguet; el Castelló va caure derrotat 1-0 a Lleida contra l'equip de la terra ferma; i l'Espanyol B va caure a l’estadi Johan Cruyff per 2-0 contra el Barça B.

ZONA MIXTA

El tècnic tricolor, Gabri García, s'ha mostrat molt content per la victòria aconseguida pel seu equip. En un partit que "sabíem que no seria senzill, crec que hem dominat amb encert, sobretot a la primera part i  hem creat ocasions de perill." Preguntat per l'actuació de Ballesté, el tècnic ha volgut lloar els dos porters del duel: "És cert que hem tingut ocasions de gol que el seu porter ha tret amb bones aturades, però Nico també ha fet grans parades. Els dos han estat molt bé". Finalment Gabri ha volgut destacar acabar la primera volta en aquesta situació: "És important ser forts a casa, mantenint-nos invictes ens apropem a l'objectiu aquesta temporada de consolidar l'equip a la categoria".

Qui també ha sortit a zona mixta va ser Nico Ratti, un dels jugadors destacats del partit. El porter tricolor s’ha mostrat satisfet per la victòria, però sobretot “pel treball de tot l’equip durant la setmana que crec que s’ha vist reflectit avui al camp”. Preguntat per què li demana als Reis, el porter ha estat molt sincer: “li demano seguir així de forts a casa i a fora de casa aconseguir el màxim de punts possibles.”