Partit igualat entre el FC Andorra i la UE Tàrrega

Igualtat i bon ritme és el que ens va deixar el vint-i-dosè Trofeu Ciutat de Tàrrega, disputat ahir al Camp d’esports Joan Capdevila.

El marcador al final dels 90 minuts (1-1) reflecteix la igualtat que hi va haver durant tot el partit. El conjunt local va sortir amb força i ja en els primers minuts va fer treballar Diego Huesca, ahir d’inici sota pals a la porteria tricolor, en una arribada per banda dreta que va acabar rebutjant a córner el porter paraguaià.

Entrada ja la primera part, l’Andorra va entrar a dominar el joc fins que va veure premi, ja que es va avançar al marcador amb un gol de Iker Goujon al minut 22 després d’una bona jugada a tres quarts de camp d’Alex Martínez, ahir a banda esquerra, que va fer anar de corcoll el lateral dret blaugrana. Després del gol de l’extrem tricolor, el Tàrrega va recuperar la pilota fins apropar-se a la porteria amb un xut de falta de Enríquez, que va marxar fregant el pal. El descans va arribar al Joan Capdevila amb avantatge tricolor.

A la represa, Gabri García va moure la banqueta. Va donar descans a Huesca, Izan, Ludo i Javi Martos (un dels homes que més minuts acumula aquesta pretemporada) i va aprofitar per fer debutar Bañuz i Pachón, que van entrar al terreny de joc acompanyats de Rubén Bover i Feher. A la segona part va aparèixer Kiki, ahir al mig, amb una jugada aïllada a tres quarts de camp que va finalitzar Cucu amb un xut entre els tres pals, rebutjat per Pont a córner. Al minut 57, el tècnic tricolor va fer debutar Miguel Loureiro, ocupant el lateral dret en lloc de l’andorrà Dot. Els canvis però, van venir seguits de l’empat blaugrana. L’equip local va recuperar la pilota amb empenta, apropant-se a la porteria de Bañuz. Aquesta insistència va acabar amb un córner servit en curt que va aprofitar Roger Escamilla, que apareixia al segon pal per fer l’empat al minut 63.

Entrat el 70 de partit, l’àrbitre va ensenyar la segona groga a Cortez per una entrada abaix sobre el lateral blaugrana, que es va tirar la pilota llarga intentant marxar en velocitat. El defensa tricolor va arribar tard i va acabar veient targeta vermella. Tot i ser un home menys, el FC Andorra va lluitar pel control de la pilota contra un conjunt local que va pujar el nivell defensiu amb entrades contundents. Després de veure com l’àrbitre no li assenyalava una d’aquestes, Rubén Bover va queixar-se al col·legiat, que li va mostrar la vermella directe per desconsideració en la queixa.

Tot i jugar els darrers instants amb dos jugadors menys, els tricolors van aguantar l’empat al marcador fins el 90. El partit doncs, es va decidir des dels onze metres, on els locals van estar més encertats, després que Pont aturés el penal a Álex Martínez i Pachón enviés a fora el cinquè i definitiu.

La UE Tàrrega es va alçar finalment amb el XXII TrofeuCiutat de Tàrrega, que va entregar Joan Capdevila, exfutbolista campió del món id’Europa, que dóna nom a l’estadi de la seva ciutat.