Un final boig ho deixa tot igual

L’Andorra seguirà líder una setmana més, conscient probablement que si vol ser campió ho haurà de lluitar fins la darrera jornada. L’empat del Villarreal B ha donat certa tranquil·litat al conjunt tricolor a l’hora d’afrontar el duel a El Collao, una calma que se n’ha anat en orris després d’un final boig en què els tricolors han vist com se’ls hi esmunyia el triomf de les mans.

Primera part dura per a l’Andorra, a qui li ha costat adaptar-se al partit davant un conjunt local molt ambiciós i que ha aconseguit portar el joc cap al seu terreny. Tot i això, els tricolors, avui amb la segona equipació de color llima, han tret petroli en una pilota morta dins l’àrea que ha aprofitat Carlos Martínez per obrir la llauna en el primer xut del partit (14’). Però el 0-1 ha donat encara més ales a l’Alcoyano, que ha aconseguit tancar l’Andorra al seu camp a través de centrades laterals i molta disputa.

Però els d’Eder Sarabia, tot i no trobar-se còmodes, han resistit prou bé, mostrant ofici i serenitat en un escenari que no els hi era favorable. Tant és així que Nico Ratti no ha hagut d’intervenir en tot el primer temps. El problema és que com havia fet l’Andorra, els locals també han fet gol en el primer xut a porteria. De fet en el segon perquè l’empat ha arribat en el rebuig d’un tir al pal d’Andy que ha aprofitat Mourad per, amb Nico batut, anotar l’1-1 (41’).

A la represa, en canvi, els locals sí que han sortit una mica més animats en la producció ofensiva i, en els primers set minuts, Mourad ha gaudit de dues ocasions prou clares per acabar-li de donar la volta al marcador: en la primera, amb tot a favor, ha rematat fora, mentre que al 52’, ho ha provat amb un xut llunyà que ha marxat fregant el pal.

Però a partir d’aquí l’Andorra ha aconseguit trencar-li el ritme al conjunt local i el duel s’ha obert. Tot i que sense ocasions clares, el joc s’ha anat descontrolant fins desembocar en la bogeria final. Al 83’, Alti ho ha provat i Jose Juan ha aturat en dos temps, i just abans d’entrar en l’afegit, ha arribat el segon de l’Andorra: Riverola ha recuperat al mig del camp i ha assistit a l’espai per Rubén Enri que ha controlat i, amb molta sang freda, ha superat el porter amb un xut picat. Tot semblava decidit i l’Andorra molt més a prop de l’objectiu, però l’alegria ha durat tot just dos minuts: en una jugada embolicada dins l’àrea després d’un servei de cantonada, Juanan ha anotat el 2-2 definitiu.