Skip to main content
CA
Primer Equip

Tanquem el 2023, un any complet al futbol professional

Avui posem punt i final al 2023, un any que per al FC Andorra serà sempre més el primer complet al futbol professional. I és que després de l'ascens a segona divisió l'estiu de 2022, el primer equip va aconseguir la temporada passada la salvació amb una meritòria setena posició i ha gaudit, en aquesta segona meitat d'any, de la seva segona temporada a LaLiga. El 2023 serà també recordat per la consecució de la segona Copa Catalunya de la història de l'entitat tricolor.

L'any va començar de meravella amb un gran triomf a casa contra l'Oviedo. Una setmana més tard, en el primer desplaçament, els d'Eder Sarabia vencien al descans al camp del Burgos per 0-1, una victòria que els situava en zona de promoció d'ascens. Tot anava sobre rodes, però una mala segona part va condemnar l'equip, que va encadenar, a partir d'aleshores, una mala ratxa de cinc derrotes seguides.

La final de la Copa Catalunya, resolta gràcies a un gol de Bakis a les acaballes per superar el Badalona Futur i alçar el segon títol de la història, va significar un punt d'inflexió per al conjunt tricolor, que també va recuperar-se a la lliga. Perquè tot i no arribar per a la lluita per l'ascens, el final de curs de l'Andorra va ser molt il·lusionant, culminat amb una històrica setena posició final.

Un estiu de canvis

La bona primera temporada a l'elit, però, va provocar que l'estiu fos molt mogut, amb un munt de canvis a la plantilla. Vam dir adeu a futbolistes com Marc Aguado i Carlos Martínez, figures clau en el meteòric ascens de l'equip al futbol professional, i es van produir fins a 15 altes. A pesar dels canvis, els d'Eder Sarabia van començar la temporada amb dues victòries seguides, si bé ha costat trobar la regularitat en aquesta primera volta del curs. Tot i això, l'equip s'ha mantingut aquestes primeres 21 jornades sempre fora de la zona de descens i aspira a fer un pas endavant en l'entrada del nou any.

Més enllà del primer equip, la permanència del club a LaLiga ha servit per seguir fent créixer l'estructura professional de l'entitat i consolidar iniciatives com el de l'equip Genuine o la secció d'esports electrònics.

#SomTricolors