Skip to main content
CA
Primer Equip

Tancar la temporada amb bon sabor

Després de la derrota la setmana passada contra el Mirandés, l'Andorra sembla haver deixat escapar qualsevol opció de lluitar per la sisena plaça. Els tricolors necessitaven un darrer tram de competició gairebé perfecte per eixugar el desavantatge respecte l'Albacete i el Cartagena, però el tren sembla haver-se escapat definitivament. Tot i això, res no ha d'eclipsar que els homes d'Eder Sarabia es trobaven en un moment dolç de forma i que, en la seva estrena en la categoria, arriben als quatre darrers partits de lliga sense necessitat de mirar a la zona baixa –els tricolors necessiten tan sols un punt per confirmar matemàticament la permanència–.

El rival

Els d'Eder Sarabia encaren l'inici del darrer mes de competició amb la visita al camp del Lugo, cuer de la categoria i equip ja descendit des de fa un parell de setmanes. Els gallecs han viscut una temporada molt complicada –han vist desfilar fins a quatre entrenadors– i que s'ha accentuat en aquest 2023, en el qual encara no han aconseguit la victòria. Per trobar el darrer triomf del Lugo cal remuntar-se al 17 de desembre a casa contra el Granada amb Fran Justo a la banqueta, un triomf que situava els gallecs igualats a punts amb l'equip que marcava la salvació.

Des d'aleshores, però, tot ha fet pujada per als vermell-i-blancs que no han trobat la tecla ni amb els diferents canvis d'entrenadors, consumant així un descens de categoria que posarà fi a onze temporades consecutives a la divisió de plata del futbol espanyol.

#ParauladeMíster

"La derrota ens va fer una mica de mal després de la bona ratxa de joc i resultats que portàvem [...]. Teníem aquella il·lusió del play-off, però és important situar-se, adonar-nos de la gran temporada que estem fent i del mèrit enorme que té i que encara hi ha opcions. L'equip s'ha recuperat bé i anem a Lugo amb ganes de gaudir, de tornar a competir bé i seguir amb la il·lusió que, encara que estigui més lluny, mentre hi hagi opcions ho intentarem".

"Aquesta setmana espero tenir el gran premi de segellar matemàticament la permanència que és un èxit impressionant. Tenir 51 punts a aquestes alçades i tot el què hem fet... I no només el què, sinó el com ho hem fet: hem estat capaços de donar continuïtat a tot el que fèiem a Primera RFEF".

"En aquesta situació [la que es troba el Lugo] no saps el que et trobaràs: potser ens trobarem jugadors que ja s'han deixat anar, però per altra banda, sense pressió, potser treuen la seva millor versió. És un partit que depèn del que nosaltres siguem capaços de fer. Tant a nivell tàctic –estem preparats per si canvien de sistema– però sobretot a nivell mental".

La convocatòria

Amb tots els jugados disponibles –a excepció de Martí Vilà– i amb Bomba amb el juvenil, Eder Sarabia viatjarà amb 24 futbolistes a terres gallegues i n'haurà de descartar un a última hora.

#SomTricolors