Remuntada 'express' per sumar els tres punts

Patida i treballada victòria de l'Andorra, que ha passat de la desesperació a l'alegria màxima en tan sols un minut, el temps que han necessitat Marc Fernández i Iván Gil per anotar dues dianes clau per capgirar un partit que s'havia posat molta costa amunt amb el gol visitant. I és que el Cornellà, molt ben plantat sobre el terreny de joc, ha sabut curtcircuitar l'atac tricolor gràcies a una gran defensa i s'ha avançat al minut 70 per mitjà de Chiki.

El conjunt d'Eder Sarabia ha sortit en estampida i ha gaudit d'un primer quart d'hora de joc notable. En tan sols deu minuts, l'Andorra ho ha provat amb un remat de cap de Carlos Martínez, una centrada d'Alti que s'ha enverinat i un altre xut defectuós de Carlos. Però a poc a poc, els catalans s'han assentat sobre el terreny de joc i han aconseguit posar la por al cos als tricolors amb una rematada de Borja a la sortida d'un córner. Amb l'ensurt, l'Andorra ha fet un pas enrere i el Cornellà ha viscut els seus millors moments de joc, si bé és cert que passat uns minuts d'efervescència visitant, el duel s'ha calmat. Abans del descans, Manu Nieto i Riverola, de falta, ho han provat per als locals, mentre que Moha Traoré ha posat a prova Nico Ratti per part visitant.

A la represa, el duel ha seguit força calmat però amb el mateix guió que s'ha mantingut al llarg dels 90 minuts: els locals tenien la pilota davant un Cornellà tancat al seu propi camp que esperava fer mal al contracop. Així han anat passant els minuts, fins que al 59', l'Andorra n'ha tingut una de claríssima: centrada de Manu Nieto, Carlos pentina i, Riverola, amb tot a favor, no encerta a donar-li direcció a la pilota. Poc després ho ha provat Manu Nieto, però en la primera que ha tingut el conjunt verd en aquest segon temps ha anat a dins: centrada lateral i Chiki que s'avança a la defensa per superar Nico Ratti (70').

Tal i com anava el partit, el gol semblava que podria ser un cop insuperable per als locals, però ha estat tot al contrari. El 0-1 ha esperonat els d'Eder Sarabia que han necessitat un minut per donar-li la volta al marcador. Primer Marc Fernández ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Martí Vilà (77'), i just en la jugada següent, sense ni temps d'assaborir l'empat, Iván Gil ha combinat amb Carlos i ha superat el porter amb una precisa rematada picada.

2-1 i mitja feina feta. I és que sense res a perdre, el Cornellà s'ha llençat amb tot a l'atac per buscar de nou la igualada en el marcador, però el cert és que els tricolors han resistit bé i han sumat tres punts per seguir fent, de l'Estadi Nacional, un fortí.

FITXA TÈCNICA

FC ANDORRA: Nico Ratti, Alti (Marc Fernández, 57'), Pedraza (Diego, 57'), Vilanova, Aguado (Rubén Bover, 68'), Riverola, Carlos Martínez, Dani Morer (Álex Pastor, 90'), Manu Nieto (Zourdine, 68'), Martí Vilà i Iván Gil.

UE CORNELLÀ: Anacker, Rulo, Andreu (Dorca, 82'), Mancuso, Chiki (Eloy Gila, 78'), Zalaya, Borja García, Moha Traoré, Gonpi (Víctor Fernández, 60'), Pipo (Sascha, 82') i Carlos Garcia-Die.

GOLS: 0-1 (70') Chiki. 1-1 (77') Marc Fernández. 2-1 (78') Iván Gil.