CA
Primer Equip

Primera derrota a la Lliga a Prada de Moles

El FC Andorra ha caigut derrotat a Prada de Moles per 0-3 contra l’RCD Espanyol B. Els jugadors de José Aurelio Gay són el primer equip que aconsegueix la victòria a Prada de Moles aquesta temporada a la Lliga.

El partit ha començat parell pels dos equips, amb un FC Andorra que ha saltat a la gespa amb moltes ganes, coneixedor del perill del filial blanc-i-blau, un conjunt que arribava amb una ratxa de 7 victòries en 8 partits. Tot i que tenir les primeres ocasions del partit, els de Gabri García no han estat encertats de cara a gol i poc abans de la mitja hora de joc, una pilota rebotada de la defensa, arribava a peus de Jutglà que posava el 0-1 al marcador. Minuts més tard, arribava la resposta tricolor a peus de Martí Riverola. Inicialment en un xut de falta que el centrecampista tricolor enviava a l’escaire, exigint al porter blanc-i-blau amb una bona aturada. Posteriorment, amb una pilota engaltada a l’aire que marxava fregant el pal de la porteria de López.

A la represa, en els primers minuts els visitants han mostrat el seu encert amb una acció per banda esquerra on Melamed, molt actiu durant tot el partit, feia pujar el 0-2 al marcador amb un xut ajustat al pal de la porteria de Nico Ratti. Tot i el desavantatge, els tricolor s’han intentat refer, apropant-se a la porteria blanc-i-blava, amb un cop de cap al travesser de Gaffoor, la que ha estat l’ocasió més clara del partit pels tricolors. Minuts més tard, l'Espanyol B ha seguit apropant-se amb perill a la porteria andorrana, però allà s'ha trobat un bon Nico Ratti, que ha tingut dues aturades de mèrit. Tot i l'oposició del porter tricolor, tres minuts abans del final Fernández feia el tercer i definitiu gol pels visitants caçant una pilota morta dins de l’àrea petita.

Tot i la derrota, el FC Andorra segueix en zona de playoff en 4ª posició, empatat a 34 punts amb el CD Castelló que ha caigut derrotat a casa per la mínima contra el líder, el CE Sabadell. No obstant això, la jornada 20 encara no ha posat punt i final, ja que fins a cinc enfrontaments han estat aplaçats per la Copa del Rei i es jugaran dimecres.

La darrera derrota a casa en un partit de Lliga data del 8de desembre del 2018 on els tricolors, a 1ª Catalana, van caure per 1-2 contrael Mollerussa. Ja a la Segona B, la primera derrota ha arribat més d’un any després,un fet destacable ja que explica els bons resultats i la solidesa defensivadels tricolors com a locals.

ZONA MIXTA

El tècnic tricolor, Gabri García, ha reconegut l’encert de l’equip rival en el partit d’avui: “Crec que hi ha coses que hem fet bé, però hem de reconèixer que ells avui les han fet millor, pel que el resultat és just. Sabíem que no seria fàcil, que ens vindrien a pressionar a dalt i així ha sigut”. Respecte l’estat de la gespa, reconeixia que: “Potser el trobar-nos un gespa tant glaçada, pel nostre joc amb els extrems, ens ha pogut condicionar mentalment, però igualment crec que la primera part ha estat igualada tot i que el seu gol no ens l’esperavem”.

Qui també ha sortit a zona mixta ha estat Rai Marchan, quevalorava la derrota amb prudència: “L’equip crec que no s’ha sabut adaptar a l’estatde la gespa, sobretot pel nostre joc que és molt elèctric, però crec que no ensha de servir d’excusa. Crec que l’Espanyol B ha demostrat que és capaç detransitar molt bé, atacar bé als espais, i ho han fet valer”. Valorant elfutur, el migcampista tricolor ha afirmat que aquest partit “servirà per treureconclusions positives i sobretot perquè hi ha coses que hem fet bé i que segurens ajudarà a millorar-les pels propers partits”.

PROPER PARTIT

El FC Andorra visitarà el Municipal de Montigalà el proper diumenge19 de gener a les 17h, per enfrontar-se al CF Badalona, setzè classificat amb20 punts. El conjunt Badaloní va caure a Prada de Moles al partit d’anada per2-0 amb gols de Forgas i Adri Vilanova.