L'Andorra remunta i segueix pel bon camí

Remuntada i victòria contundent de l’Andorra, que ha superat l’Espanyol B gràcies a una magnífica segona meitat. I és que al descans el marcador era d’1-0 a favor de l’equip blanc-i-blau, però a la represa els d’Eder Sarabia han estat una piconadora i han acabat vencent per un resultat que, tot i que potser massa exagerat, reflecteix la bona feina dels tricolors.

La primera part ja ha estat força moguda, a pesar d’uns primers compassos de tempteig amb tots dos equips lluitant per fer-se amb el control de la pilota. Al 10’, Carlos Martínez ha gaudit de la primera ocasió en un remat de cap massa forçat, i dos minuts després, el mateix davanter ha tingut una doble oportunitat claríssima per obrir la llauna.

A partir d’aquí, el duel s’ha tornat a calmar a les àrees, si bé l’Espanyol B ha fet un pas endavant i ha començat a dominar més. L’Andorra, com sempre, intentava sortir jugant des del darrere, però es veia incapaç de superar la pressió del filial perico, que quan tenia la pilota, la movia amb criteri. Josele, tot i això, vivia tranquil, fins que en la primera aproximació blanc-i-blava no ha pogut fer res per evitar el gol de Dacosta, en una bona jugada individual (29').

L’1-0 ha esperonat els tricolors, que en el darrer quart d’hora han gaudit d’ocasions de sobres per tornar la igualtat en el marcador. Sense anar més lluny, just després del gol local, Rubén Bover s’ha plantat sol davant el porter rival, però Fortuño ha evitat l’empat amb la punta del peu. Al 33’, Sergio Molina ha rematat fora amb tot a favor, si bé uns minuts després, Josele ha resultat salvador amb una doble intervenció de molt de mèrit.

Però encara abans del descans, els visitants han gaudit de l’ocasió més clara del primer temps quan en una internada des de la banda esquerra, Marc Fernández ha caigut dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat el punt de penal. Des dels onze metres, però, el sentinella local li ha endevinat les intencions a Carlos Martínez i ha salvat el gol.

L’Andorra ha marxat al descans amb la sensació que, per ocasions, el marcador era injust, tot i que en alguns trams no s’havia trobat del tot còmode. Però a la represa, la història ha estat totalment diferent. Ja en el 52’, Marc Fernández, amb un xut des de la frontal que ha fregat lleugerament la cama d’un defensa, ha fet l’empat, i cinc minuts després, l’extrem l’ha tingut de nou per acabar de capgirar el marcador. Poc després de l’hora de joc, com ahir contra l’Hospitalet, Eder ha substituït els deu jugadors de camp, i les alegries no han trigat a arribar. Al 64’, Riverola ha recollit una pilota morta dins l’àrea i ha anotat l’1-2. Arribar i moldre.

L’Espanyol B n’havia tingut una clara als peus de Rubén amb encara empat en el marcador, però després del segon andorrà, el partit ja només ha fet baixada cap a la porteria perica. Així, en ple vendaval ofensiu visitant, Enri ha anotat l’1-3 en rematar una gran centrada d’Eudald (70’) i el mateix davanter, que tornava a la que havia estat casa seva en la seva etapa de formació, ha tancat la golejada al 88’.

RCD ESPANYOL: Fortuño, Rubén, Merchán, Aleix Gorjón, Mangada, Villahermosa, Antoniu Roca, Roger, Max Svensson, Julen i Raúl Dacosta; Iker, Miranda, Adrián Salguero, Baquero, Lancho, Joao Carvalho, Warrick, Erik Salguero i Miguel Carvalho.

FC ANDORRA: Josele, Altimira, Pedraza, Carlos Martínez, Marc Fernández, Sergio Molina, Zourdine, Diego González, Martí Vilà, Rubén Bover i Ivan Gil; Guti, Riera, Vilanova, Marc Aguado, Héctor, Riverola, Enric, Manu Nieto, Eudald, Pastor i Pau Casadesús.

GOLS: 1-0 (29’) Raúl Dacosta. 1-1 (52’) Marc Fernández. 1-2 (64’) Riverola. 1-3 (70’) Enri. 1-4 (88’) Enri.