Skip to main content
CA
Primer Equip

Ferran Costa: "L'Andorra és el més important i tothom ho ha de tenir clar"

A 24h del duel contra el Burgos, Ferran Costa ha valorat la situació de l'equip i com afronta el penúltim partit de la temporada a l'Estadi Nacional.

#ParauladeMíster | Prèvia vs Burgos

"El grup va quedar tocat. El darrer partit a casa va ser un cop, sobretot per la situació en la qual es troba l'equip, perquè crec que vam merèixer més. Vam estar fotuts a l'inici de la setmana depsrés del duel a Gijón però això va de principis. Representem un país, Andorra, i és important com fem les coses: juguem davant la nostra gent i hi ha coses que han de ser innegociables. Hem de respondre a títol individual: lluitar, deixar-ho tot i donar la imatge que volem perquè és la manera de guanyar i respondre a la nostra gent".

"Més que creure-hi és un tema de com hem de fer les coses i quina manera de comportar-nos volem que ens defineixi. Ara cadascú té un repte amb si mateix per estar a l'alçada i tenir responsabilitat com a professionals. Nosaltres hem de fer un gran partit, primer perquè som l'Andorra i després perquè juguem a casa i els aficionats han de veure un equip que va amb tot. Hem d'aconseguir interioritzar que l'Andorra sempre que trepitja un camp ho fa per guanyar i per deixar-ho tot. Amb aquesta mentalitat hem de sortir a jugar. La situació és complicada i no és agradable per a ningú, però és un tema personal de cadascú de com sortim a jugar i competir deixant de bandes les opcions de salvar-nos. Només hi ha l'opció de competir amb tot".

"Hi ha una cosa per sobre de tot: l'Andorra és el més important i això tothom ho ha de tenir clar. La gent que jugui ho ha de donar tot; aquesta serà una línia mestra mentre jo sigui l'entrenador de l'Andorra. Així ho entenc i així crec que és com més probable és que la gent se senti identificada i es vinculi amb l'equip. S'ha de parlar sobre el terreny de joc amb el rendiment i amb la manera de competir. Podem estar més o menys encertats però hi ha coses innegociables".

"L'equip havia evolucionat en quan a solidesa defensiva. Estàvem concedint poc tot i que ens estaven penalitzant, però això contra l'Sporting no va ser així. Ho vaig dir a l'acabar: hi ha aspectes bàsics en el joc que hem de tenir la capacitat de resoldre'ls".

"Quan vaig rebre la trucada de l'Andorra vaig rebre la trucada d'un projecte que em crec, en un país ideal per créixer i amb gent que valora l'esforç i la predisposició a la feina. I vaig prendre la decisió sent conscient que el moment actual era delicat. La meva il·lusió segueix intacta".

"Hem de ser prou madurs per entendre que estem en una situació que és conseqüència del que hem fet en les 39 jornades prèvies i s'ha de saber viure aquests instants. Com ens comportem ara en aquesta situació ens definirà a tots. Qui estigui pensant en l'any que ve té un problema perquè l'any que ve encara no ha arribat. Hem de respectar l'escut i ser professionals".

#SomTricolors