Skip to main content
CA
Club

Emili Vicente, un referent tricolor

El FC Andorra vol reconèixer la tasca del tècnic de la Seu d’Urgell homenatjant la seva figura en un acte diumenge a les 12h abans de l’inici del partit contra el Lleida Esportiu, club que també va ser entrenat per Vicente.

Emili Vicente, com entrenador del FC Andorra
Des de la seva fundació al 1942, el FC Andorra ha tingut un gran nombre d’entrenadors. Des de la banqueta, sigui a la Borda Mateu o al Camp de Prada de Moles, sempre hi ha hagut la figura d’un líder que guiés els jugadors tricolors a la gespa. Emili Vicente va arribar a l’Andorra la temporada 2016-2017, amb l’equip a 1ª divisió Catalana i ràpidament es va convertir amb un tècnic referència dins del vestidor.

Però el tècnic nascut a La Seu d’Urgell no només va ser el líder del futbol tricolor, l’Emili Vicente transcendia a tot això. “L’Emili quan va arribar aquí es va preocupar de tots nosaltres. Cada dia es preocupava que tinguéssim roba per entrenar, s’interessava del nostre estat d’ànim, ens ajudava a trobar feina. Era com un pare per nosaltres”, explica emocionat Ludovic Clemente, avui capità del primer equip tricolor i un dels homes de confiança de Vicente a la seva etapa.

Realment no cal estar-se gaire estona per les instal·lacions de Prada de Moles per notar que Emili Vicente en va tenir prou amb una temporada per deixar un llegat gegant. “Si jo hagués d’escollir un entrenador icònic, el triaria a ell. Era un deu com a persona”, afirma Alex Martínez, un dels joves andorrans del primer equip. “Per la seva filosofia i tot el que parlàvem amb ell, s’ha convertit en un referent”, coincideix Ludo amb el seu company.

“Més que un gran entrenador, que ho era, el que tots destacarem d’ell és que era una gran persona. Es preocupava quan estaves lesionat o si tenies un problema familiar. Era una persona excepcional”, explica Jaume Nogués, director esportiu del FC Andorra, que també va estar a les ordres d’ Emili Vicente al CF Balaguer.

El FC Andorra recordarà en un acte minuts abans de l’inici del partit contra el Lleida Esportiu la figura d’Emili Vicente entregant a la seva família un marc amb els braçalets dedicats a la seva memòria amb el lema “Hay que seguir”, símbol del seu llegat, així com una samarreta tricolor signada per la plantilla del primer equip.