El somni s'esfuma en el 118'

L'Andorra ho ha lluitat fins al final i ha tingut el somni a tocar, però quan semblava que la classificació per a la tercera ronda de la copa es decidiria des dels onze metres, un gol de Santi Mina a dos minuts del final ho ha enviat tot en orris. Abans de l'1-2, els tricolors havien plantat cara i fins i tot s'havien mostrat superiors en el primer temps; la segona part, i sobretot la pròrroga, se li ha fet llarga al conjunt d'Eder Sarabia, que ha acabat sucumbint de la manera més cruel.

Tot i que el Celta s'ha avançat al poc de començar, amb una ràpida internada per la banda de José Fontán al minut 14, l'Andorra ha fet un partidàs en els primers 45 minuts. Abans del gol visitant, al 6', Carlos ha tingut una ocasió claríssima després d'una bona passada enrere d'Eudald, però ha topat amb les cames d'un defensa. L'ensurt de Carlos ha servit per acabar amb uns primers cinc minuts de domini gallec. A partir d'aquí, els del Chacho Coudet ja no han tornat a inquietar la porteria de Nico Ratti, mentre que els tricolors han gaudit de la possessió i les millors ocasions. Hevel, sol davant el porter, ha xutat al ninot (26') i al 40', finalment ha arribat l'empat. En un servei de cantonada, Adri Vilanova s'ha imposat a tothom i tot i que Rubén Blanco ha fet una magnífica aturada, l'àrbitre ha considerat que la pilota havia traspassat la línia de gol.

A la segona part, però, la història ha estat diferent. El Celta ha anat guanyat terreny i ha tancat l'Andorra al seu camp, que s'ha fet un fart de córrer sense pilota. Això sí, després d'una gran passada de Carlos Martínez, Rubén Enri ha tingut l'opció de capgirar el marcador, però en l'u contra u ha topat amb Rubén Blanco. A part d'això, el duel ha fet baixada cap a la porteria de Nico Ratti, tot i que els locals han resistit prou bé.

Així ha estat també la pròrroga. L'Andorra ha fet un tímid pas endavant en el tram inicial, però inevitablement ha anat reculant cap a la seva porteria, esperant fer un gol al contracop o arribar als penals. La copa li devia una a l'Andorra després de la dolorosa derrota fa dos anys en la tanda de penals contra el Leganés i a això s'ha aferrat l'equip. Però quan tot semblava sentenciat per a l'1-1, ha arribat el gol de Santi Mina, que ha caigut com una galleda d'aigua freda als prop de 2.000 tricolors que avui omplien les graderies del Nacional.