El Filial signa les taules contra l'Organyà

L'Andorra B va tancar la primera volta de la fase de permanència amb un empat en la visita de l'Organyà a Prada de Moles. Els d'Àlex Rodríguez es van avançar dues vegades en el marcador, però l'expulsió de Xexi a l'hora de joc va condicionar el segon temps: finalment, tot i intentar-ho, els tricolors es van haver d'acabar conformant amb l'empat.

L'Andorra va començar dominant el partit en tots els aspectes del joc, amb un Organyà que es va dedicar bàsicament a bascular i defensar en el seu propi camp. I així, tot just al minut 7, els tricolors van inaugurar el marcador en una bona passada a l'espai que Rodrigo va definir amb un xut creuat. Però l'alegria li va donar menys d'un quart d'hora al Filial, que va veure com els visitants igualaven de nou el marcador en un tir lliure indirecte dins l'àrea, en una decisió polèmica del col·legiat: després d'un rebuig defectuós d'un defensa local, el porter Julián va blocar la pilota, però l'àrbitre va xiular cessió considerant voluntarietat en l'acció (21').

Tot i la patacada, l'equip es va recuperar força bé i va seguir generant ocasions fins que en una bona obertura a banda cap a Andrés, aquest va controlar cap a dins i va superar el porter d'una forta canonada (38'). A la represa, tot va seguir igual i el Filial va seguir tenint ocasions per ampliar la renta, la més clara una nova internada d'Andrés que, aquest cop, no va trobar porteria. Però tot va començar a canviar quan al 60, en una falta aparentment sense perill, Xexi va veure la segona groga i els tricolors es van quedar amb un home menys. Tota la permisivitat que havia tingut el col·legiat amb el conjunt visitant no la va tenir en aquesta acció i, a partir d'aquí, el partit se li va complicar a l'Andorra, que no aconseguia que la pilota li durés. I això ho van aprofitar els urgellencs, que en una jugada en la qual els tricolors no van aconseguir rebutjar la pilota van aconseguir l'empat (65').

En els últims minuts, i ja amb 2-2 en el marcador, els d'Àlex Rodríguez van intentar fer un pas endavant per buscar uns tres punts necessaris i que havien merescut. Sobretot en el temps afegit quan l'Organyà es va quedar també amb deu jugadors, però els tricolors no van trobar la manera d'anotar el gol del triomf i es van haver de conformar amb l'empat.