El Filial cau a Organyà i certifica el descens

L'alegria de diumenge tarde no va ser completa perquè gairebé a la mateixa hora que el primer equip superava l'Albacete i es reafirmava en el lideratge, el Filial va certificar el descens de categoria. En una temporada que ha anat de menys a més, els d'Àlex Rodríguez necessitaven superar l'Organyà per lligar la permanència, però una derrota per 3-2 els va acabar condemnant.

Els últims tres mesos del Filial havien estat per merèixer la salvació, però un sistema de competició excepcional després de la pandèmia i un grup final d'allò més complicat han acabat condemnant a un conjunt tricolor que va arribar a la darrera setmana amb opcions de salvar-se. Però en el partit a cara o creu al camp de l'Organyà, els d'Àlex Rodríguez van acabar sucumbint en un partit ple d'alternatives.

I és que just començar, Rodrigo va gaudir d'una ocasió claríssima amb un xut que va marxar massa alt, però en la jugada següent, els locals van inaugurar el marcador en un ràpid contraatac (8'). L'1-0 va fer mal a l'Andorra B, que durant una bona estona va patir la patacada i va veure com l'Organyà furgava en la ferida amb el segon gol al minut 35. Tot i això, abans del descans, els visitants van poder retallar distàncies, sobretot en una oportunitat claríssima d'Stiven que va salvar el porter local sobre la línia.

A la represa, el Filial va sortir a per totes passant a jugar amb defensa de tres per mirar de buscar la remuntada. I si durant els primers 45 minuts, els de l'Alt Urgell havien esperat en bloc baix al seu propi camp, a la represa aquest fet es va accentuar. Sors, després d'una bona passada enrere de Rodrigo, va xutar alt quan ja es cantava el gol, i el mateix Rodrigo, va patir la mateixa fortuna uns minuts després. Els tricolors necessitaven el 2-1 per creure en la remuntada i aquest finalment va arribar al 65', en un penal comès sobre Andrés que Miki va transformar (61').

El gol va permetre creure a l'equip, que ho va seguir intentant i, finalment, va tornar a trobar el premi en una bona maniobra de Rodrigo dins l'àrea per anotar el 2-2. Quedaven encara més de vint minuts de joc i l'Andorra B tenia el partit allà on volia. Però quan millor estaven els tricolors, en una acció polèmica i llargament protestada, el local Robert va rebre una passada a l'espai en posició antireglamentària i va ofegar totes les esperances tricolors amb el 3-2 definitiu.