Skip to main content
CA
Club

El FC Andorra es prepara per al repte de la Primera RFEF

L’ascens del FC Andorra a la Primera RFEF, nova categoria de les competicions espanyoles, esdevé un pas endavant esportiu i també institucional per al club.

La reunió entre la Reial Federació Espanyola de Futbol i els clubs classificats, celebrada aquest dijous a Madrid, ha aclarit les característiques que han de complir els equips que hi participen.

El gran repte del FC Andorra serà l’adaptació de les instal·lacions actuals, amb un enllumenat mínima de 600 lux per a la temporada 21-22, un camp amb gespa natural des de la temporada 22-23, i un aforament perimetral de 4 mil espectadors com a mínim des de la temporada 23-24.

“La realitat és que aquesta categoria és el pas previ al futbol professional. Hem d’acabar de tenir més informació d’altres aspectes, com els econòmics i tècnics. En línies generals, estem contents, il·lusionats i amb ganes”, declarava Ferran Vilaseca, president del FC Andorra des de Madrid, present a la reunió juntament amb el director esportiu, Jaume Nogués.

[caption id="attachment_24310" align="aligncenter" width="700"] Ferran Vilaseca (a la dretade la imatge) i Jaume Nogués[/caption]

El club Tricolor també ha de complir les característiques de llicències federatives de la nova categoria, que hi inclouen una plantilla amb 23 llicències més un porter si n’hi hagués un amb llicència del primer equip, un mínim de 18 llicències “P”, i vuit llicències Sub-23, sense límit de jugadors extracomunitaris.

“La Primera RFEF és l’objectiu que ens vam marcar al començament de la temporada, n’és una fita històrica per a la nostra entitat. Estem aconseguint de mica en mica els objectius que hem marcat al FC Andorra”, remarcava Ferran Vilaseca.

Noves exigències que el FC Andorra ha de fer front per al nou repte de la Primera RFEF, categoria que comptarà amb dos grups de vint equips. El campió de cada grup pujarà a Segona Divisió, entre el segon i cinquè classificat de cada grup disputaran un play-off per al segon lloc d’ascens i els cinc últims classificats descendeixen a la Segona RFEF.