L'expulsió condiciona el partit

L’Andorra ha caigut a El Alcoraz en un partit condicionat totalment per una jugada: al minut 27, Alende ha vist la targeta vermella directa per fer una falta sent, segons el col·legiat, l’últim home i, a partir d’aquí, el duel ha canviat totalment. Per fer-ho encara més cruel, el Huesca s’ha avançat en l’acció immediatament posterior i els tricolors s’han quedat sense opcions.

L’inici del conjunt d’Eder Sarabia ha estat prou bo controlant el partit i movent el rival d’una banda a l’altra. D’arribades a l’àrea, ben poques, si bé Jandro, després d’una bona acció individual i de combinar amb Rubén Bover, ha tingut una opció força clara però un defensa local ha bloquejat el seu xut.

Una vermella que ho canvia tot

Dels aragonesos, per la seva part, ben poca presència prop de l’àrea de Nico Ratti fins que tot ha canviat en una acció aïllada. L’Andorra ha perdut una pilota al mig del camp, Alende ha tallat el perill fent falta a Obeng i l’àrbitre l’ha expulsat per tallar una acció manifesta de gol. José Marsà es trobava més a prop de la porteria que el davanter blaugrana, però l’àrbitre no ho ha considerat així i, casualitats de la vida, el VAR no ha entrat per corregir-lo.

Per empitjorar encara més la situació, en la mateixa falta, el Huesca ha penjat la pilota a l’àrea i Obeng ha obert el marcador amb un gol que ha deixat molt tocat l’Andorra. A partir d’aquí, els locals han jugat a plaer, han arribat amb perill i haurien pogut doblar l’avantatge abans del descans. Nico ha salvat molt bé una rematada a boca de canó d’Elady i, a les acaballes, el pal ha repel·lit el xut de Gerard Valentín.

A la represa, els tricolors han seguit incapaços d’apropar-se amb perill a la porteria d’Álvaro i tot s’ha acabat quan Elady, en una altra acció a pilota aturada, ha sentenciat amb el definitiu 2-0.