Skip to main content
CA
Primer Equip

Barça B – Andorra: Un partit que promet bon futbol

Els andorrans arriben amb la millor ratxa del grup amb 9 jornades seguides sense perdre i tenen a tocar la segona posició. El FC Barcelona B s’està mostrant molt fort al nou Estadi Johan Cruyff, on hi ha guanyat 3 dels 5 partits que hi ha disputat fins al moment, empatant els altres dos.

Els jugadors de Gabri García s’han entrenat a Prada de Moles per preparar un enfrontament que feia 21 anys que no es donava. Els tricolors viatgen amb la novetat de Rubén Bover a la convocatòria després de la lesió a la costella que es va produir al partit d’Orihuela. Per contra, el tècnic tricolor veu com Rai Marchan, Fede Bessone i Àlex Pachón són baixa per lesió i Mickael Gaffoor per sanció.

Aquesta temporada és històrica en molts sentits i és que està fent treballar l’hemeroteca tricolor. La darrera vegada que es van enfrontar FC Barcelona B i FC Andorra va ser un 29 de novembre de 1997, amb un FC Andorra entrenat per Sánchez Iglesias que va caure derrotar per 2-1 al Mini Estadi davant un Barça B plegat de jugadors que acabarien sent internacionals, com Xavi Hernández o Carles Puyol.

El partit no només porta aquesta efemèride, també ve acompanyat d’una forta càrrega emocional i és que bona part dels components del FC Andorra han tingut passat al filial blaugrana. Els jugadors Fede Bessone, Adrià Vilanova, Javi Martos, Martí Riverola i Miguel Bañuz; i els tècnics Gabri García i Albert Jorquera, van passar pel Barça B en diferents etapes. El central Javi Martos recordava d’una forma especial aquells anys: “Jo vaig arribar a l’equip Aleví i vaig marxar del club amb 22 anys. Allà t’ensenyen uns valors i una forma d’entendre el futbol que et defineix com a persona i que t’acompanya avui dia”.

D’altra banda, una altra de les novetats del partit és que el FC Andorra visitarà un estadi nou de trinca, l’Estadi Johan Cruyff, que substitueix l’antic Mini Estadi com a veixell insígnia del filial blaugrana. Allà s’hi desplaçarà més d’un centenar de tricolors per animar l’equip en un entorn especial pel futbol. Precisament així ho recorda el capità tricolor, Fede Bessone, que reconeix que “Jugar al Mini sempre era especial i quan dones el salt al Barça B, entres a la gespa i escoltes sonar l’himne, ja comences a entendre el que és ser professional del futbol. Vaig gaudir molt d’aquesta etapa i la recordo amb emoció sobretot els dos anys que vaig ser capità del Barça C”.

PARAULA DEL MÍSTER

El tècnic tricolor, Gabri García, ha valorat el partit contra el filial blaugrana afirmant que “és un partit molt maco de jugar però que a la vegada som conscients que serà molt difícil”. L’entrenador es mostra satisfet de l’evolució de l’equip en el que va de lliga, posant en valor un factor molt difícil d’aconseguir a la 2ª divisió B, la imbatibilitat: “No sumar de tres en tres penalitza, però suma. L’important és fer-ho cada setmana, a casa ens trobem bé i això ens ha de donar coixí per jugar a fora i anar a per la victòria”. Sobre l’equip rival, Gabri destacava que el filial blaugrana és un equip que ha consolidat bons resultats a casa i pel que creu que es veurà un bon partit de futbol.